Manifestări organizate de ARE

  1. Primul Congres International al Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE),
    Bucureşti (18-21 martie 2009)

    Primul Congres International al Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE), Bucureşti a fost cel mai valoros congres de medicină dentară din România de după 1989 atât prin numărul participanţilor străini cât mai ales prin valoarea lor profesională. In cadrul congresului au participat preşedintele Societăţii Europene de Endodonţie (ESE) şi vicepreşedintele Federaţiei Dentare Internaţionale (FDI). FDI este cea mai puternică organizaţie de medicină dentară din lume. Au fost prezenţi numeroşi lideri de opinie în endodonţie la nivel european şi mondial, tinerii specialişti autohtoni în endodonţie, care au demonstrat reputaţilor endodonţi din străinătate, prin expunerile lor, că nivelul specialităţii de endodonţie de la noi este la nivelul standardelor mondiale.

  2. Al II-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE),
    Craiova (24-28 martie 2010)

    In cadrul congresului internaţional au contribuit prin prezenţa lor invitaţi de marcă din străinătate (Europa, Israel, USA), precum membrii fondatori ai Societăţii Europene de Endodonţie (ESE) şi a secretarului General ESE sau a preşedintelui Societăţii de Traumatologie Dentară. Un alt aspect relevant l-a constituit prezenţa noului val al endodonţiei europene, majoritatea specialiştilor endodonţi respectivi fiind formaţi în reputata şcoală de endodonţie ACTA din Amsterdam. Nu în ultimul rând de remarcat prestaţia de înaltă ţinută profesională a unor endodonţi români tineri care duc imaginea şcolii noastre în cabinetele lor private din diverse ţări ale UE.

  3. Al XV-lea Congres Internaţional UNAS,
    Bucureşti (5-8 octombrie 2011)

    Graţie progreselor marcate înregistrate de medicina translaţională, Asociaţia Română de Endodonţie (ARE) atenţionează prin conferinţa Acad.Prof.Dr.Andrei Iliescu asupra valorii regenerării pulpare retrograde, ca alternativă modernă de tratament a dinţilor devitali tineri în perioada de creştere, metodă deja introdusă în practica endodontică a ultimilor ani.

  4. Prima Conferinţă Naţională a Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE),
    Bucureşti (3 octombrie 2013)

    Dedicată tendinţelor moderne în endodonţie, Prima Conferinţă Naţională a Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE) s-a focalizat pe modalităţile practice de conservare a vitalităţii pulpei dentare, deschizând fereastra spre terapiile de avangardă regenerative bazate pe celulele stem pulpare, pentru care deja s-au elaborat protocoale operatorii de către Academia Americană de Endodonţie.

  5. Congresul Internaţional Pregătim viitorul promovând excelenţa – Repere în medicina avansată, Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE),
    Universitatea Apollonia Iaşi (27 februarie – 1 martie 2014)

    Introducerea pe scară largă a tehnicilor de lărgire rotativă a canalelor radiculare cu freze din NiTi aduce în afara beneficiilor şi riscuri ridicate de iatrogenie. Militând pentru utilizarea corectă a acestui instrumentar endodontic valoros, Asociaţia Română de Endodonţie (ARE) atenţionează asupra necesităţii imperioase de selecţionare adecvată a tipului de freză din NiTi în cadru individualizat, nu numai în funcţie de angulaţia şi raza canalului radicular, aşa cum se ştia până în prezent ci, mai ales, de proprietăţile fizico-mecanice, care diferă de la un sistem de freze la altul în funcţie de compoziţia aliajului şi tehnologia de confecţionare

  6. A doua Conferinţă Naţională a Asociaţiei Române de Endodonţie (ARE),
    Bucureşti (9 octombrie 2014)